An urban apartment study to a monumental spot of Thessaloniki, Aristotelous Square.

After successive mapping and analysis, the concept was typesetted in the three axes of lightness, impulsion and projection. The forms as a clear summary of the above lead to the final architecture of the space.

The perception of the space and the emotion it generates through the “modénature” of the clear forms, converse the sleek with the harsh allover. An inclined glass tube replaces a concrete previous form as a linear projection of the buildings void to a skylight. A dark corner unfolding to the main entrance, a wooden modular-wall separates and joins different spaces according to the user’s perception. Multiple adapted storage spaces dotted in the floor and a revolved horizontal void to the west, frame a contemporary apartment embodied to an earlier structure.

Images @ Nikos Vavdinoudis – Christos Dimitriou / studiovd.gr