This industrial yet friendly office environment was designed by TAKA+PARTNERS team to accommodate its headquarters.

In an existing shell, a metal structure building, TAKA+PARTNERS found a new inspiring nest to keep creating and giving birth to fresh ideas. The offices are situated in a quiet and greenery part of the city of Thessaloniki and reflect all the well-being values of the team’s design methods. Moving forward and facing the future ahead TAKA+PARTNERS designed a new home giving priority to integrated workspace values such as: human interaction, ergonomic solutions, and homey environment.

The industrial design was dictated by the existing shell. Nonetheless, the metallic structure was enriched with spaces of socialization and isolation with a fresh and playful character. The layout is organized mostly in open spaces, promoting the co-working philosophy of the team. The 400 m2 space includes offices, a meeting room, a workshop area, a brainstorming area, printing area, wet areas and storage, all surrounded by a central kitchen. The kitchen area is a getting-together and cooking space, thus the most popular area of the studio’s every-day life.

Sound absorption solutions, such as acoustic panels and partitions, custom designed by our creative team and acousticians, were used due to insulation and sound reverberation reasons. In this tailor-made environment, built to suit the studio’s needs and vision, TAKA+PARTNERS collaborated with excellent contractors and suppliers, in order to create a friendly, creative and inspiring new home!

Lead Architect: Aspasia Taka

Design team: TAKA+PARTNERS

Images © Kim Powell Photography