These partially completed buildings were left abandoned for years; they exemplify the pre-financial crisis construction boom in Greece and it’s after effects. Their repetitive volumes and lack of site planning came in stark contrast to the beauty of the surrounding landscape. No further volumetric alteration was allowed by local regulations. The goal of the refurbishment was softening their impact: an exercise in reduction. […]

A sloping triangular site facing the sea. A house as a series of adjoining rooms. Retaining walls, so common in the surrounding Mediterranean landscape. Here they contain the land and the living. Volumes at different elevations follow the topography. Each with a dedicated program. Enter from the top of the site. There, a stair continues the slope into the house. The first experience upon entering: A house as a viewing apparatus onto the sea. […]