Οι ADarchitects μετέτρεψαν μια διώροφη παραδοσιακή κατοικία κτισμένη στον ορεινό Εμπορειό της Νισύρου στα μέσα του 19ου αιώνα σε μια ατμοσφαιρική βίλα, προστατεύοντας τον αυθεντικό χαρακτήρα του κτίσματος που αποτελεί μέρος της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του νησιού. Η εξαιρετικού επιπέδου αναστήλωση διατηρεί και αναδεικνύει όλα τα παραδοσιακά στοιχεία μέσα από τη λιτότητα των αρχιτεκτονικών εκφραστικών μέσων, χρησιμοποιώντας τοπικούς τρόπους δόμησης και πρωτογενή υλικά, συστήματα φιλικά προς το περιβάλλον, και τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό. Οι εσωτερικοί χώροι συνδυάζουν το διαχρονικό ύφος και την ομορφιά της λαϊκής αρχιτεκτονικής με μια μοντέρνα μινιμαλιστική διακόσμηση που χρησιμοποιεί το ξύλο, την πέτρα, την πατητή τσιμεντοκονία και κτιστά έπιπλα.  Η κατασκευαστική διαφάνεια και η καθαρότητα των μορφών και των όγκων, σε συνδυασμό με τοπικό ιδίωμα χρησιμοποιούνται για να αναδείξουν την πλαστικότητα των μικρών χώρων.

Η κλιμακωτή διαμόρφωση του εσωτερικού συνδυάζεται με τους αδρούς κατάλευκους τοίχους από εμφανή λιθοδομή, τις λείες ανοιχτόχρωμες επιφάνειες των δαπέδων από τσιμεντοκονία, τις ακατέργαστες ξύλινες δοκούς στις οροφές, τις εσοχές και τα κτιστά έπιπλα για να δημιουργηθεί ένα ογκοπλαστικό σύνολο με χρωματική αρμονία λευκών και γήινων τόνων που αναδεικνύεται μέσα από τον ήπιο φυσικό φωτισμό. Στις εξωτερικές όψεις κυριαρχεί η αρμολογημένη εμφανής λιθοδομή που ενοποιεί οπτικά την κατοικία με το περιβάλλον, ενώ ο ήπιος τεχνητός φωτισμός αναδεικνύει διακριτικά το ανάγλυφο των τοίχων. Ο υπαίθριος χώρος διαμορφώνεται με επιχρισμένα κτιστά επίπεδα, σκαλιά και καθιστικά ενσωματωμένα σε σχηματισμούς βράχων, οργανώνοντας τη φυσική γεωμετρία με μια γλυπτική ποιότητα. Η πρωτογενής κατασκευαστική απλότητα και η συνέχεια τον υλικών και των χαράξεων σε όλες τις κλίμακες έχει στόχο την ήπια μετάβαση από το εξωτερικό στο εσωτερικό και από τη φύση στο κτισμένο.