This juice bar occupies a small site in the center of Bucharest, Romania, and was conceived as a cabin in the city, a safe haven from the bustling streets or the cold afternoons. Its irregular layout follows the outline of a derelict shed that was previously standing on the plot and was used as a Turkish café. The interior space is organized around one common table. The seating area is separated from the kitchen using an orthogonal grid of shelves filled with books and magazines. Two skylights bring natural light over the counter. Spruce boards are used for the interior cladding of the cubic booth, and are also extended as exterior cladding for the purpose of take away service. The cabin’s exterior walls are uniformly coated in standing-seam, black sheet metal. While dark and monolithic during the day, when the sun goes down two large openings animate the bar’s front façade and its inside activity.

Images © Cosmin Dragomir